Post kantoor

Cernet heeft geen fysieke winkels of een bezoek kantoor.
Brief post kan naar onderstaande adres verstuurd worden

Rozenstraat 21
1777XM, Hippolytushoef

085 060 4228
maandag t/m vrijdag 9:00am-6:00pm

[email protected]
24 X 7 online support

De internet snelheid die je kan verwachten

Wij houden van snel internet, mega-snel internet is wat je van ons kan verwachten. Uiteraard zijn er richtlijnen over de snelheden die in de woning komt. Wat gaat er nu werkelijk binnen komen in de woning?

Internet snelheid

Verschillende internetaansluitingen

Een DSL aansluiting (koperaansluiting) hangt de snelheid af van de gebruikte techniek en de lengte van de kabel (afstand) tot aan de centrale, dit wil dus zeggen als een DSL kabel een langere weg moet afleggen tot aan de centrale de snelheid ook kan afnemen. Echter bij glasvezel maakt het niet uit wat de afstand is.
Middels een postcodecheck is het mogelijk om te achterhalen welke snelheden mogelijk zijn, ook het verschil van type aansluiting laten wij zien in de tool (ADSL, VDSL, BVDSL, Glasvezel).
De snelheid die wij verwachten wordt gemeten op de plek waar je internet het huis binnenkomt, in dit geval het modem.

Geadverteerde en werkelijke internetsnelheden

Uiteraard willen wij leveren wat wij bieden maar niet altijd kan dat, welke normen zijn er dan?

Geadverteerde download- en uploadsnelheid
De geadverteerde snelheid zijn de pakketten die wij aanbieden met een Download & upload snelheid bijv. 80 Mbit/s Download en 20 Mbit/s Upload, dit is het pakket wat wij activeren op de aansluiting, en ook verwacht mag worden.

Contractueel download- en uploadsnelheid
Dit is de snelheid die we overeengekomen zijn op het contract. De maximale snelheid komt zodoende vaak overeen met de geadverteerde downloaden upload snelheid. Middels een speedtest moet er minimaal 90% van de geadverteerde snelheid overeenkomen met de contractuele download- en uploadsnelheid.

Snelheden veranderen
- Stel de aansluiting voldoet niet aan de eisen, er is een pakket afgesloten met inhoud 100 Mbit/s Download, maar de werkelijke snelheid in de woning is maar 50 Mbit/s, dan kan hiervoor een verzoek verzonden worden voor credit op factuur. Wij zullen contractueel het pakket aanpassen, en tevens ook het te veel betaalde bedrag terug uitkeren.

- Stel de aansluiting voldoet wel aan de eisen, en je bent al even klant maar toch wil je meer snelheid, je had een pakket van 50 Mbit/s afgesloten maar je wilt toch een 100 Mbit/s verbinding. Wij upgraden dan de internetverbinding administratief, en zullen het pakket aanpassen.

 

De snelheid die we verwachten wordt gemeten op de plek waar je internet het huis binnenkomt, in het modem. En dat is ook de snelheid die je te zien krijgt als je bij ons een internetabonnement bestelt. Echter apparaten in huis kunnen een andere snelheid ervaren, een computer, tablet, telefoon, kunnen andere snelheden ervaren. Dit heeft te maken met de Wifi, of bekabeling in huis. Het is dan ook raadzaam om voor bekabelde apparaten een internet kabel te gebruiken van het type Cat 5e.