Hoofdaansluiting

De hoofdaansluiting van Cernet is te herkennen aan de wandcontactdoos die voorheen voor telefonie werdt gebruikt. Meestal is de hoofdaansluiting in de meterkast geplaatst, maar het kan ook zijn dat deze zich in de woonkamer bevindt. Apparatuur van Cernet, zoals een modem, moet rechtstreeks of via de splitter die Cernet meelevert, op de hoofdaansluiting worden aangesloten.

Gebruik van HDMI-kabels
Om een HD Mediabox en HD-televisie te ondersteunen, gebruikt u een HDMI-kabel. De kwaliteit van uw hdmikabel maakt het verschil tussen goed of slecht beeld. Let bij de aanschaf van een hdmikabel op de volgende zaken. Een goede beschermlaag voorkomt dat het signaal dat door de hdmikabel gaat, verstoord wordt.

Gebruik van internet- en telefoniekabels

Internet
De kabel die het modem met een computer of router verbindt, wordt de netwerkkabel of UTP-kabel genoemd. Een netwerkkabel kan gemakkelijk beschadigen, zelfs als deze van goede kwaliteit is. Dit komt doordat de kabel is opgebouwd uit 8 kleine, koperen kabels. Door een beschadigde kabel kan de verbinding traag worden of helemaal niet tot stand worden gebracht.
Controleer altijd of u de juiste kabel gebruikt en of deze niet beschadigd is. De kwaliteit van de netwerkkabel wordt aangeduid met de term CAT. CAT5 is geschikt voor internetsnelheden tot 85 Mb/s. Heeft uw Cernet Internet met een hogere snelheid, dan heeft u een netwerkkabel van het type Cat5e of CAT6 nodig. Op de meeste netwerkkabels staat het type vermeld op de huls.

Telefonie
Voor telefonie van Cernet heeft u het kabeltype RJ11 nodig. Dit is een universele kabel die veel gebruikt wordt. Een telefoonkabel kan gemakkelijk beschadigd raken. Dit komt doordat deze is opgebouwd uit 4 kleine koperen kabels. Door een beschadigde kabel kunt u gekraak of ruis op de lijn horen.