Haal meer uit Digitale en Interactieve televisie

Met digitale televisie beleef je alles wat je hoort en ziet veel intenser. Met haarscherp beeld en perfect geluid. Daarnaast kan jij jouw zenderpakket heel eenvoudig uitbreiden met extra zenders, zoals pornografie.

Jij krijgt met digitale televisie van Cernet ook toegang tot een interactieve wereld. van informatie en fun. Met de speciale [Interactive]-knop op uw Cernet Afstandsbediening beschik jij altijd over de laatste nieuwsberichten, weet jij precies waar er files staan en of er vandaag een paraplu nodig is. Is er niets leuks op de televisie? Dan heb je een ruime keuze uit de nieuwste films, series en programma’s voor jong en oud met één druk op de knop van jouw Cernet Afstandsbediening. jij kunt programma's opnemen, pauzeren of terugspoelen. Er gaat er een hele nieuwe tv-wereld voor jouw open.

Als jij nu analoge televisie hebt of "gewoon tv", dan ga jij er met digitale tv in beeldkwaliteit op vooruit. Programma's en films zien er scherper uit en kleuren zijn feller. Om optimaal gebruik te maken van deze beeld- en geluidskwaliteit is het van belang dat je goede aansluitmaterialen gebruikt. Kabels en aansluitingen zijn daarom erg belangrijk.

Het beeldformaat van alle HD-zenders bij Cernet is 1080i (50Hz). Het geluid is stereo of Dolby Digital 5.1, afhankelijk van het programma dat wordt uitgezonden.

Waarom is een HD-uitzending soms minder scherp?
HD is een relatief nieuw beeldformaat (bij omroepem & mediabedrijven) dat de mogelijkheid geeft tot beeld en geluid in hoge kwaliteit. De HD-zenders die Cernet aanbiedt, zenden zoveel mogelijk uit in HD-kwaliteit. Soms kiezen deze zenders er voor om programma's of fragmenten uit te zenden die niet beschikbaar zijn in HD-kwaliteit. In dat geval kan de uitzending minder scherp zijn dan jij gewend bent van een HD-zender.

De pincode van de Cernet Mediabox is standaard ingesteld op 0000. Deze pincode kan zelf bijvoorbeeld gebruikt worden om een kinderslot in te stellen, of om het ongeoorloofd bestellen van films en programma's te voorkomen. Om deze pincode te veranderen, stel je een andere in via de Mediabox instellingen

Het kan zijn dat jij jouw eigen losse router wilt blijven gebruiken. je kunt deze instellen als router maar mogelijk ook als Access Point. Wat is het verschil tussen de configuratie als losse router of als access point:

Losse router:
Het wifi-modem van Cernet wordt in bridgemode gezet. je wifi-modem is nu alleen nog maar een gewoon modem. je kunt dan nog maar één apparaat aansluiten (de losse router) en verder niets. De losse router is dus als het ware een verlenging van het modem geworden.

Draadloos internet via een losse router Bij de meeste routers van het merk Sitecom en de Netgear WPN824 vindt je het SSID en het wachtwoord aan de onderkant van de router. Op de overige routers van Netgear zit standaard geen beveiliging. Als er toch om een netwerksleutel wordt gevraagd, lees dan in de handleiding van de router wat je moet doen.

Access point
Je sluit de Access Point bedraad aan met het wifi-modem van Cernet (beide in de LAN-poort). Je hebt zowel internet van het wifi-modem als van het access point. Hiermee vergroot je het bereik van het wifi-netwerk. Afhankelijk van jouw wensen kun je het Access Point boven plaatsen of op een andere locatie waar je anders lastig een goed wifi-signaal kunt ontvangen. Heb je met de Access Point ook de mogelijkheid om bedraad aan te sluiten, dan kan dat natuurlijk ook. je losse Access Point is als het ware een extra modem.

Let op: losse routers kunnen vaak ook ingezet worden als Access Point. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de fabrikant. Afhankelijk van type en leverancier gaat dit met handmatige configuratie of via een menu.