Hoe installeer ik Wifi?

Installatie van Wifi

Soorten internetaansluitingen

Om gebruik te maken van de mogelijkheden van het internet dient je computer verbonden te zijn met de door Cernet geleverde modem.

Cernet levert je een modem (een zogenaamd wifi-modem) waarmee je zowel bedraad als draadloos (wifi) verbinding kunt maken. je kunt je computer, laptop, tablet en/of smartphone dus op deze twee manieren aansluiten. Heb je een eigen (draadloze) router? dan kan je die ook aansluiten op het door Cernet geleverde modem.

Bedraad internet

Om te allen tijde het maximale uit je internetsnelheid te halen, is bedraad internet de beste optie. Gebruik als het kan altijd een netwerkkabel om je computer te verbinden met de modem. Jouw verbinding is dan minder gevoelig voor verstoring en daardoor sneller en stabieler.

Draadloos internet (wifi):
Met draadloos internet hoef je geen kabels op jouw computer aan te sluiten om verbinding met internet te krijgen. Bij een draadloze verbinding (wifi) heb je vele factoren die de snelheid en stabiliteit van de verbinding beïnvloeden. Doordat wifi veelvuldig gebruikt wordt, zijn er altijd wel andere apparaten die ook invloed hebben op jouw verbinding. Dit zijn zowel apparaten bij jouw binnenshuis als van de buren. Het aantal apparaten dat is aangesloten op je netwerk, Daarbij wordt de maximale snelheid voor al deze apparaten bepaald door het apparaat met de laagste wifi-standaard is ook beinvloedbaar.

Netwerksleutel voor de draadloze internetverbinding

Aan de onderkant van je modem of router zit een sticker. Op deze sticker vindt je de naam (SSID, de technische naam van een draadloze verbinding) en het wachtwoord van de draadloze verbinding, dit zijn de standaard instellingen. Onder het SSID staat de netwerksleutel. Je kunt deze gegevens ook vinden in de installatiehandleiding van je modem of router.
Sommige losse routers hebben standaard geen beveiliging middels een wachtwoord, deze moet je zelf aanzetten.

Instellen internetaansluiting bedraad
Bij bedraad internet dien je een goedgekeurde UTP-kabel te gebruiken. Heb je een abonnement met een snelheid boven 100 Mbps, dan dien je minimaal Cat5e of Cat6 kabel te gebruiken (Cat5 haalt maximaal 94Mbps). Om bedraad internet aan te sluiten dient je computer te zijn voorzien van een netwerkkaart. Controleer de maximale snelheid van je netwerkkaart.
Draadloos internet Cernet doet er alles aan om de veiligheid en privacy te beschermen bij draadloos internet. Daarom is het wifi-signaal beveiligd met een wachtwoord. Voor het aansluiten van draadloos internet heb je de naam van het draadloos netwerk (SSID) en het wachtwoord nodig. Beide staan altijd op de onderkant van de modem en/ of router.

Kom je er toch niet uit ?

Wij zijn 365 dagen bereikbaar voor jou. 085 060 42 28 085 060 42 28

  • award-img1
  • award-img2
  • award-img3
  • award-img4