Post kantoor

Cernet heeft geen fysieke winkels of een bezoek kantoor.
Brief post kan naar onderstaande adres verstuurd worden

Rozenstraat 21
1777XM, Hippolytushoef

085 060 4228
maandag t/m vrijdag 9:00am-6:00pm

[email protected]
24 X 7 online support

Veilig internetten

Het internet kan risico's met zich meenemen, voor kinderen op het internet kan er al begonnen worden met Ouderlijk toezicht te activeren op een vaste computer. Het maakt niet uit of er via mobiel of met de vaste computer/ laptop gesurft wordt er zijn altijd zaken waar zorg aan gedragen dient te worden.
beschermt al jouw computers tegen malware, hackers en identiteitsdiefstal.
We gebruiken dagelijks onze apparaten die verbonden zijn met het internet, hoe meer risico we lopen op online bedreigingen. Zo kan er een poging gedaan worden om ons geld te stelen, misbruik te maken van onze persoonlijke gegevens en onze identiteit te stelen. Het is dan van belang dat veilige internetervaring niet alleen zit in de aanschaf van middelen als firewall, antivirus etc. maar met name in je eigen gedrag.

Phishing, wat is het en wat is het risico?

Phishing valt in de categorie van oplichterij, vaak gebeurt dit in de vorm van e-mail.
De prins
Je kent het wel de mail waar een prins graag zijn miljoenen wilt verdelen aan zijn vrienden en kennissen maar ook met een gift naar een onbekende. De prins hoeft alleen maar een paar gegevens te hebben van de ontvanger, zo kan jij dus 1 miljoen krijgen van deze prins. Helaas is het aanbod te mooi om waar te zijn, sterker nog de prins is geen prins maar een oplichter, en de oplichter heeft geen miljoenen, nee hij hoopt dat er miljoenen mensen in zijn trucjes vallen om zelf miljoenen te verdienen. Het enige wat je hoeft te doen is je rekeningnummer doorsturen en wat gevoelige NAW gegevens.
De bank mail
Of je krijgt een mail van je bank met de vraag om je account te her activeren of een nieuwe randomreader(Rabobank)/ E.dentifier(Abn Amro) te bestellen omdat de oude niet meer gebruikt zal gaan worden.
Dit kan in de speciale webpagina die de fraudeur mee stuurt, de url onderin de e-mail. Helaas is dit NOOIT de echte link naar de bank maar een kopie van je bank op een server van de fraudeur. Hier zal de fraudeur de gegevens op ontvangen Om deze vervolgens te misbruiken.

Dus let altijd goed op de afzender, en vul nooit zomaar je gegevens ergens in.

SPAM

Wat is spam? Spam zijn de mails die je eigenlijk nooit bekijkt omdat je niet zit te wachten op een mail van de afzender, ook heb je nooit toestemming gegeven om je te mailen.

Welke soorten zijn er?
Een spam mail kan reclame bevatten waar de verstuurder geld mee kan verdienen, maar er zijn ook spam berichten met een rekening in de bijlage, in de hoop dat deze rekening (die niet bestaat) betaald zal gaan worden. Echter kan er ook een virus in de bijlage zich te verstoppen.

Ook kan het voorkomen dat er mails in de inbox staan met als onderwerp regel: not-delivered of undeliverable, dit komt meestal voor als iemand onder jouw e-mail adres mails verstuurd vanuit jouw naam. Je bent dan al een keer slachtoffer geworden van Phiching, de aanvaller heeft wat hij moest hebben en misbruikt nu een deel van de informatie die hij heeft gewonnen.

Wat kan je er tegen doen?
Een 100% spamvrije e-mail inbox bestaat niet, wel kan je zelf heel wat doen om het naar 99.9% te brengen. Om te beginnen vertel nooit zomaar aan iedereen je e-mail adres. Gebruik verschillende e-mail adressen voor verschillende doelen, bijvoorbeeld een absoluut privé adres welke enkel voor bank, rekeningen, hypotheek/huur, werk etc. gebruikt wordt, en een privé spam adres waar prijsvragen en overige risico zaken op verstuurd worden. Het gebruik van een spamfilter kan ook spam tegenhouden uiteraard niet alle spam mails maar wel een hoop.
Meld ongewenste email aan bij spamklacht of spamcop